سگرت کشیدن که یک عادت اعتیاد آور است به شدت با بیماری های شدید داخلی از جمله سرطانها ، بیماری ریوی یا شش ها ، و بیماری های قلبی رگهای خون همراه میباشد. سگرت همچنین دارای تظاهرات جلدی و یا خارجی نيز میباشد. آگاهی از تظاهرات جلدی از سگرت کشیدن می تواند سبب ایجاد انگیزه مهمی برای اقدام افراد برای ترک سگرت باشد. دود سگرت حاوی بیشتر از 4000 ماده کیمیاوی میباشد که بیشتر از 60 نوع آن مواد سمی و سرطانزا میباشد.


مشکلات جلد ی
سگرت تمام اعضا و ارگانها بدن را متاثر میسازد و جلد نیز از این تاثیرات مبرا نخواهد بود دود کردن سگرت سبب خشک و خشن شدن جلد گردیده و سبب خراش های جلدی و ترکهای جلدی میگردد درنتیجه سبب پیری زود رس جلد میگردد و جلد اشخاص سگرتی نظر به سن وسال شان پیر تر به نظر میرسند سگرت کشیدن سبب میگردد تا جریان خون به جلد کاهش یافته و رسیدن مواد غذایی و اکسیجن به جلد کاهش یابد.خاصیت الاستیکی جلد کم شده و سبب ظهور چین و چروک جلدی یا چملکی های زود رس جلد میگردد.
 سگرت بر جلد تاثیر زیاد دارد و باعث می شود جلد خشک گردیده و شادابیت خودرا ازدست میدهد . بنابراین ، افراد سگرتی معمولا نگاه مسن تر از سن واقعی خود دارند. همین دلیل است که نوجوانان را به سگرت کشیدن در در ابتدا تشویق مینماید تا آنها جوانتر بنظر برسند. سگرت کشیدن باعث کاهش مقدار عرضه خون به جلد شما شده. حجرات جلد آسیب پذیر شده و تمایل به خشک شدن میگردندن. خاصیت ارتجاعی جلد به حد قابل توجهی کاهش می یابد. این حالت سبب چروک زودرس میگردد عوراض سگرت بالای جلد قرار ذیل تشریح میگردد.

چین و چروک یا چملکی های جلدی 
با وجود آنکه موجودیت چین و چروک جلدی هرگز سبب مرگ اشخاص نمیگردد ، با اینهم چین و چروک جلدی یک از تظاهرات مهم جلدی بوده . در بسیاری از افراد سگرتی ، خطر چروک صورت انگیزه بیشتری برای ترک سگرت ایجاد نموده تا خطر مبتلا شده به سرطان ریه با وجود اینکه سرطان ریه مرضییست که تهدید کننده حیات میباشد و همواره به عنوان یکی از عوارض جدی و خطرناک سگرت کشیدن قلمداد میگردد اما کمتر سبب انگیزه ترک سگرت میگردد تا خاطر نشان ساختن عورض جلدی سگرت وزود پیر شدن  جلد. در سال 1965 ، Ippen و Ippen متوجه شدند که زنهای سگرتی در مقایسه با زنهای غیر سگرتی دارای تغیرات جلدی بیشتری میباشند که این تغیرات شامل خاکستری شدن رنگ جلد ، رنگ پریدگی و چین و چروک جلدی است. مکانیسم دقیق که در آن سگرت کشیدن باعث چروک جلدی میگردد بدرستی معلوم نیست. رشته های الاستین در جلد سگرتی ها کمتر و پراگنده تر نسبت به اشخاص غیر سگرتی میباشد ایسکمی ( کمرسی اکسیجن) مزمن درم از اثر تاثیرات vasoconstrictive ( تنگ ساختن قطر رگهای خون) سگرت کشیدن به احتمال زیاد عامل این تغیرات میباشد. کاهش تولید کلاژن از سبب ایسکمی مزمن نیز ممکن است عامل آن باشد. از آنجاییکه همه سگرتی ها مصاب چنین تغیرات( صورت سگرتی) نمیگردند عوامل ارثی نیز ممکن در ایجاد آن نقش داشته باشد. Hidradenitis suppurativa یک مرض جلدی میباشد که با بوجود آمدن دانه های بزرگ و دردناک در نواحی ابط ( زیر بغل) و نواحی تناسلی توام میباشد که سبب بوجود آمدن مواد چرکین و ایجاد سینوس ها و سکار های پل مانند میگردد این مرض نزد خانمها بیشتر دیده شده و نزد افراد سگرتی به مراتب بیشترز ار افراد غیر سگرتی دیده میشود. در یک مطالعه که توسط Breitkopf و همکارانش صورت گرفت در یافتند که 84 فیصد خانمها و 85 فیصد مردها هنگام مبتلا شدن به این مرض به سگرت اعتیاد داشتنداگرچه میکانیزم دقیق اینکه چگونه سگرت کشیدن مبتلا شدن به این مرض را افزایش میدهد به درستی معلوم نیست اما فکر میشود فعالیت ناقص حجرات نتروفیل، کاهش در التیام زخم، اطراح مواد توکسیک سگرت در عرق وتغیر در فعالیت غدوات عرقیه عامل آن باشد. Palmoplantar pustulosis مطالعات متعدد رول مصرف سگرت را درمرض و palmoplantar pustulosis (PPP) بررسی کرده اند. بزرگترین این بررسی 216 بیمار مبتلا به PPP و متوجه شد که 80 درصد افراد سگرتی مصاب این بیماری می شود. افراد سگرتی 7.2 برابر خطر ابتلا به PPP را در مقایسه با غیر سگرتی ها دارند پسوریازیس بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف سگرت و پسوریازیس را بررسی کرده اند، و اگر چه واضح است که ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد ، ولی رول سگرت کشیدن آنقدربرجسته نیست که در مرض پستولوس کف دست و پا وجود دارد.

سرطان جلد

basal cell carcinoma اگرچه اکثر مطالعات ارتباط بین سگرت کشیدن و سرطانهای جلدی BCC را دریافت نکرده اند اما در یافت گردیده که کسانی که به سگرت اعتیاد دارند دارای تومورهای بزرگتر از 1 سانتیمتر بوده و همچنان یک شکل این سرطان جلدی که بنام مورفیا فورم یاد میگردد نزد اشخاص سگرتی بیشتر میباشد که عواقب سرطانهای جلدی مربوط به اندازه و نوع آن بوده و شکل مورفیا فورم مرض شکل پرخطر BCC میباشد. ملانوم گرچه هیچ مدرکی دال بر وجود ارتباط بین سگرت کشیدن افزایش خطر ابتلا به ملانوم وجود ندارد ، مطالعات متعددی نشان می دهد که در مقایسه با غیر سگرتی ، افراد سگرتی

(1) بیشتر احتمال ابتلا به متاستاز یا سرایت با سایر اعضا در هنگام تشخیص میباشند که علت آن پیشرفت سریع مرض میباشد.

(2) میزان پایین تر زنده ماندن بیمار پس از تشخیص

(3) احتمال بیشتر ابتلا به متاستاز احشایی ،

(4) خطر مرگ و میر نسبت به اشخاص غیر سگرتی بیشتر میباشد. که علت آنها اغلبآ بستگی دارد به کاهش سیستم معافیتی که از سبب کشیده سگرت بمیان میآی

 سرطان ناحیه تناسلی 

مطالعات متعدد در سرطان ناحیه تناسلی و سگرت کشیدن نشان داد که مصرف سگرت به طور قابل توجهی دربیماران مبتلا به سرطان ناحیه تناسلی بالاتر در مقایسه با غیر سگرتی ها میباشد. مطالعه اخیر بررسی 903 بیمار مبتلا به سرطان ناحیه تناسلی واقع در تمام نواحی (وولو ، واژن ، عنق رحم ، مقعد ، آلت تناسلی) و متوجه شد که سگرتی خطر ابتلا به سرطان را درهمه نواحی ذکر شده افزایش میدهد.



تاخیر در التیام زخم:


پزشکان از مدت ها مشکوک بودند که کشیدن سگرت یک اثر مضر بر شفای زخم هابه خصوص زخم های بعد از عملیات پیوند جلد و عملیات جراحی پلاستیک دارد. در سال 1977 ، Mosely و Finseth نشان دادند که سگرت کشیدن سبب تخیر در التیام زخم میگردد. مکانیسم این اثرات مضر به احتمال زیاد دارای عوامل متعدد است نیکوتین در سگرت باعث انقباض رگهای خونی جلدی گردیده درنتیجه انتقال اکسیژن به جلد کاهش میابد. سگرت کشیدن نیزسبب افزایش carboxyhemoglobin افزایش تجمع صفیحات دمویه ، افزایش غلظت خون ، کاهش رسوب کلاژن و کاهش تشکیل prostacyclin ، که همه بر بهبود زخم تاثیرات منفی دارند می گردد ،. علاوه بر این ، انقباض رگهای خون در ارتباط با سگرت کشیدن یک پدیده گذریست. سگرت کشیدن صرف یک سگرت ممکن است باعث انقباض رگهای جلدی تا 90 دقیقه گردد از اینرو دود نمودن یک قطی سگرت در روز سبب hypoxia یا کمبود اکسیجن دوامدار در تمام طول روز میگردد. اگر چه هیچ دستورالعمل معینی در ترک سگرت وجود ندارد اما اکثر جراحان جلد ی و جراحی پلاستیک برای مریضان ترک سگرت را برای مدت حداقل یک هفته قبل و بعد از اعمال جراحی توصیه میکنند.



مشکلات دهن




بسیاری از ضایعات دهنی ، از جمله سرطان لب ، به میزان قابل توجهی در افراد سگرتی شیوع بیشتر دارد. سگرت کشیدن عامل خطر ابتلا به سرطان لب ها میباشد مواجه شدن به شعاع آفتاب این خطر زا بیشتر میسازد. سرطان دهان عمدتا به سگرت کشیدن مرتبط است ، و هنگامی که با مصرف بیش از حد الکل یکجاباشد این خطر بیشتر افزایش می یابد. هر گونه استفاده از تنباکو ، از جمله نصوار و دود سگرت رو به عقب (با قرار دادن نهایت روشن در داخل دهن rivers smoking)) ،سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان میگردد. لکوپلاکیا معمولا در افراد سگرتی بسیار رخ می دهد ، و درصد کمی از بیماران مبتلا به لکوپلاکیای دستخوش تحولات سرطانی میگردند. کام سگرتی که بنام palati Leukokeratosis nicotina ، نیز نامیده می شوند ، منحصرا در افراد سگرتی و به خصوص چلم و پیپ دیده می شود. زبان سگرتی که بنام Leukokeratosis nicotina glossi ، نیز نامیده می شوند پدیده ای مشابه در زبان است. نکروزحاد قرحوی بیره که بنام Acute necrotizing ulcerative gingivitis ، یاد می شوند طور انحصاری در افراد سگرتی دیده شده و ارتباط زیاد با مقدار استفاده از تنباکو در روز است.


امراض متفرقه جلدی


بیماری برگر (obliterans thromboangiitis) لکه های زرد و قهوه ای بر روی انگشتان و ناخن دست بروت سگرتی Smoker mustache که سبب تغیر رنگ قسمت های انتهایی بروت میگردد افراد سگرتی که زیاد سگرت میکشند دیده میشود. لوپوس اریتیماتوزیس سفید شدن قبل از وقت موها آیا سگرت سبب بهبود امراض جلدی میگردد؟ اگر چه در اغلب موارد سگرت کشیدن با افزایش میزان بروز مشکلات جلدی همراه است ، بیماری های جلد اندکی وجود دارد که در آن سگرت کشیدن شاید سبب کاهش مرض گردد . در اغلب موارد نیازبه مطالعه بیشتر است تا تایید کننده باشد که آیا یک ارتباط واقعی بین کاهش مرض وسگرت کشیدن وجود دارد یا خیر؟ یک مطالعه نشان داد که تب خال راجعه در افراد سگرتی نسبت به غیرسگرتی کمتر شایع میباشد. فرحات آفتوز نیز به نظر می رسد در غیر سگرتی بیشتر رایج باشد. سگرت کشیدن ممکن است بروز و شدت زخم آفتوز را کاهش دهد.